„Karácsony cipősdobozoban“ - Egy kis gesztussal nagy dolgot tehetünk

 

A VisFontis Egyesület részt vesz a „Karácsony cipősdobozban“ elnevezésű gyűjtőakcióban és gyorsan, bürokráciamentesen kiegészíti a hiányzó csomagokat olyan 10-14 éves fiatal fiúk részére akik hátrányos helyzetű családban élnek.

 

A „karácsony cipősdobozban“ egy szép lehetőség, hogy a segítségre szoruló gyermekeken segítsünk. Évente százezer szépen díszített cipősdobozt töltenek meg a német nyelvterületen. A Fertő parti Breitenbrunni Àltalános Iskola napköziotthonát idén a VisFontis is segíti a gyűjtőakcióban. A csomagok, melyeket a diákok nagy szeretettel készítettek, már úton vannak Romániába és Moldovába. A fiatal fiúknak szánt csomagokból jónéhány azonban hiányzott, ezeket a VisFontis pótolta. Ez a kis gesztus mosolyt tud varázsolni olyan gyerekek arcára akik szociálisan hátrányos helyzetű családban élnek és így egy szép karácsonyi ünnep részesei lehetnek. Ez az akció továbbá egy jó alkalom arra, hogy az itt élő gyerekek foglakozzanak a szegénység kérdésével.

 

„Ez gyakran egyszerű, kis segítség, ami ha csak egy kis időre is de boldogságot visz a gyerekek és fiatalok mindennapjaiba“, fogalmazott Ottrubay Àgnes a VisFontis elnöke, „ezzel a meggyőződéssel támogatjuk gyorsan és bürokráciamentesen a „Karácsony cipősdobozban“ gyüjtőakciót“!