Meleget ajándékozni – éhséget csillapítani!

A tél nem csupán a feldíszített karácsonyfát, az illatozó karácsonyi kekszeket és a kandallóban lobogó tüzet jelenti. Egyes családoknak ez az év legnehezebb időszaka.

A VisFontis partnerszervezete, az Igazgyöngy Alapítvány évek óta karácsonyi gyűjtőakciókat szervez a rászoruló családok részére. Csomagokat állítanak össze alapvető élelmiszerekből, mint a liszt, olaj, cukor, tésztafélék, méz, csokoládé és tisztálkodási szerek.

Sok családnak nem telik tüzelőanyagra, ezért tüzifára és brikettre is gyűjtenek, hogy minél több családnak ajándékozhassanak meleget a hideg téli napokra.

Míg 2016-ban az alapítvány 1.200 családnak nyújtott segítséget a téli időszakban, idén ez a szám sokkal magasabb lehet. A VisFontis 2.000 euróval támogatta az Igazgyöngy Alapítvány karácsonyi gyűjtőakcióját.

“Szívből köszönöm mindenkinek, aki lehetővé teszi, hogy ezek a rászoruló családok is átélhessék a karácsony melegét. A legjobb érzés az összetartás érzése,” köszönte meg a támogatást L.Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány elnöke.

 

1/3