A kicsi „igazgyöngyök” kalandjai a nyíregyházi állatparkban

 

Az „Inner Wheel Club Nordost Wien” támogatása és a VisFontis közreműködése által az Igazgyöngy Alapítvány négy egynapos kirándulást szervezhetett az iskola legjobban teljesítő diákjai számára.

 

6 település 160 gyermeke vett részt a jutalomkiránduláson. Két utat szerveztek Poroszlóra, az Ökocentrumba, ahol a Tisza élővilágával ismerkedhettek meg a gyerekek. Erről az izgalmas kirándulásról egy korábbi cikkben már részletesen beszámoltunk.

 

A másik két kirándulás pedig Nyíregyházára vezetett, az állatparkba, ahol számtalan növény-és állatfajt csodálhattak meg a gyerekek. A több száz állatfaj között olyan különlegességeket csodálhattak meg, mint a fehér tigris, az afrikai elefánt, az indiai orrszarvú, a jegesmedve. Teljesen lenyűgözte őket a sok állat, az akvárium, a trópusi ház és a fókashow. Még sosem láttak élőben ilyen állatokat, ezért minden állatnál sok időt töltöttek el, nem bírtak betelni a látvánnyal.

Az Igazgyöngy Alapítvány alapítója, L. Ritók Nóra elmondása szerint a a gyerekek annyira izgatottak és boldogok voltak, hogy azt el sem lehet mondani. Hiszen egyébként nincs lehetőségük eljutni ilyen helyekre.  

 

Az biztos, hogy a kis „igazgyöngyöknek” felejthetetlen és lenyűgöző élményben volt részük, lesz honnan ihletet meríteniük a rajzaikhoz, mi pedig alig várjuk, hogy megcsodálhassuk remekműveiket.