Adománygyűjtés az argentin tangó jegyében

 

A VisFontis Egyesület egy nagyvonalú adományban részesült az Inner Wheel Club Wien Nordost-tól. A klub minden évben megrendez egy jótékonysági estet, az idei est meghatározó mottója a „Tango-Argentino”  volt és a VisFontis számára rendkívüli jelentőséggel bírt.  Ugyanis Veronique Dorda, az Inner Wheel Club Wien Nordost elnöke a 2016. április 22-én Bécsben megszervezett rendezvény teljes nyereségét, azaz 4000€-t a VisFontis javára ajánlotta fel, amelyet az est folyamán adott át Ottrubay Ágnesnek, a VisFontis elnökének.

 

A VisFontis pedig a Szűcs Balázs atya által alapított Egyesület a Remény Kis Emberei Közösségért szervezet támogatására használja fel az adományt. Az adomány segíti „Szövetség az életért” néven ismert nyári táborukat, amelyen 650 hátrányos helyzetű gyermek vehet részt.

A szervezet közel tíz éve szervezi meg minden évben július elején ezt a tábort a Budapesthez közeli Csobánkán. A táborban részt vevő gyermekek többsége hátrányos helyzetű családból származik, a Kárpát-medence különböző pontjairól, Felvidékről, Kárpátaljáról, Moldvából, Erdélyből, Délvidékről. A különböző korosztályú gyerekekről egy 180 fős, többségében egyetemistákból álló csoport gondoskodik a nap 24 órájában, igyekeznek szoros kapcsolatot kialakítani a gyerekekkel, a mindennapi dolgokon kívül, mint az étkeztetés és a játék, egyéb személyes kérdések és gondok megbeszélésében és megoldásában is a gyerekek rendelkezésére állnak. Éppen ezért a programok kialakításánál  nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy egy bizalmi kapcsolat alakulhasson ki a táborozó gyerekek és az önkéntes segítők között, valamint, hogy minden korosztály megtalálja a számára megfelelő szórakozást.

 

 A tábor tehát amellett, hogy kikapcsolódási lehetőséget nyújt a gyerekeknek olyan tapasztalatokkal is gazdagítja őket, amelyeket magukkal vihetnek és hasznosíthatnak mindennapjaikban. Nem beszélve arról, hogy a kirándulás és a közösségi lét élménye felértékelődik az olyan gyermekek számára, akik ez az élményt családi körülményeik okán valószínűleg csak ebben a táborban kaphatják meg.

 

Így az adomány mértéke is felértékelődik, hiszen az Inner Wheel Club Wien Nordost tagjai elsősorban azt tették lehetővé, hogy élményt adományozhassunk ezeknek a gyerekeknek. Nagy köszönet és hála érte!