Dallamos ízelítő egy nemes cél érdekében

 

A VisFontis a Lackenbachi kastélyba invitálta meg barátait egy nyáresti rendezvényre, amely „A tolerancia lebontja a határokat” mottó jegyében telt. Christiane Schröck kitüntetésben részesült a szervezet tiszteletbeli munkatársaként  nyújtott rendkívüli segítségéért.

 Andrea Driendl egy különleges ajándékkal lepte meg a szervezet elnökét, Ottrubay Ágnest. A 2013-ban elhunyt roma származású és három koncentrációs tábort túlélő festőművész, Ceija Stojka egy festményét adta át.

A hangulatos keretprogramról a Szentmargitbányai Kőfejtő színpadának művészei gondoskodtak, akik a „Szerelmi bájital” című operaelőadásból adtak elő néhány részletet. A VisFontis meghívására Narine Yeghiyan szoprán énekesnő, aki július 6-tól Adina szerepében tűnik fel, valamint Tarjányi Tamás trenor egy gyönyörű dallamokkal teli ízelítővel nyűgözte le a vendégeket.

A zongorán Karin Supper zongorista kísérte őket. A zenés program megvalósítása a Szentmargitbányai Operafesztivál intendánsa, Maren Hofmeister, valamint a „Szerelmi bájital” rendezője, Philipp Himmelmann személyének köszönhető.