Boldog tanévkezdés Cserdiben


A VisFontis nemcsak Cserdi iskolakezdő diákjainak segített, hanem az idősebb diákoknak is. Egy gyűjtőakciónak köszönhetően 46 első és nyolcadik osztály közötti Cserdiben élő diák iskolakezdő csomagot kapott és kitűnő iskolai felszereléssel kezdheti el az új tanévet. A VisFontis elnöke, Ottrubay Ágnes néhány nappal ezelőtt személyesen adta át a gyerekeknek az ajándékokkal teli cipősdobozokat.  
 
A gyűjtőakció során fő partnerünk a NMS Theresianum Eisenstadt iskola volt, amely az éves iskolai koncert adománybevételét a VisFontis-nak adta át. A VisFontis megduplázta ezt az összeget és az iskola diákjaival együtt elindította a „Gyerekek segítenek gyerekeknek” nevű akciót. Ennek során az új tanévre összesen 46 cserdi diák számára készültek iskolakezdő csomagok cipősdobozokba csomagolva.   

A diákok többsége a szomszédos Bükkösd nevű településre jár iskolába, a többi diák pedig Szentlőrincre, illetve Pécsre. Az idei tanévet azonban új iskolai felszereléssel kezdhetik és ez rendkívül nagy örömet jelent számukra. Az iskolai segédeszközök, amelyeket személyesen Ottrubay Ágnestől vehettek át, sokkal többet jelentenek számukra egyszerű íróeszközöknél. Ösztönzést és motivációt nyújtanak számukra a tanuláshoz és a továbbképzéshez. „Ezek a gyerekek kíváncsiak és érdeklődők és tisztában vannak vele, hogy ők maguk szerencséjük és jövőjük kovácsai,” mondta Ottrubay Ágnes, aki érdekes beszélgetéseket folytatott a gyerekekkel, amiből azok erőt meríthettek a tanévkezdéshez és talán a távoli jövőhöz is.A cserdi gyerekek tehát új iskolai felszereléssel, valamint motivációval és új célokkal telítve kezdhetik az új tanévet.

Sok sikert és sok kitűnő jegyet kívánunk!