Hurrá, kezdődik a suli!A VisFontis támogatásának köszönhetően a dél-magyarországi Cserdi község elsőosztályos tanulói különösen nagy örömmel várták az idei iskolakezdést, hiszen gyönyörűszép iskolatáskával és tornazsákkal kezdhetik meg tanulmányaikat. Az ajándékba kapott iskolatáskákat személyesen vehették át a VisFontis elnökétől, Ottrubay Ágnestől.

A VisFontis már az előző iskolaév végén elkezdett készülődni erre az adományozással egybekötött látogatásra. Iskolatáskákat és iskolai felszereléseket kerestünk, hogy megkönnyítsük az iskolakezdést a Cserdiben élő négy kicsi elsőosztályos és szülei számára. Kezdeményezésünkre nagyvonalú támogatókat és adományozókat találtunk, akiknek ezúton is szeretnénk köszönetet mondani. Így tehát Ottrubay Ágnes augusztus végén telepakolt autóval indult el Cserdibe a VisFontis vezetőségi tagja, Carla Schmirl, valamint a VisFontis két tiszteletbeli segítője Christiane Schröck és Andrea Bischel társaságában.

A leendő elsősök nagyon izgatottak voltak és a község polgármesterével, Bogdán Lászlóval együtt várták „delegációnkat“ Cserdi községi hivatala előtt. Kezdetben szégyenlősek voltak, de ez gyorsan elmúlt, ezután a négy gyerek – Borostyán, Rozália Bianka, Adolf és Benjámin –  lelkesen mesélte Ottrubay Ágnesnek, miért is várja annyira az iskolát. És természetesen azonnal fel akarták próbálni az újonnan kapott iskolatáskákat...és aztán már le sem akarták venni.

 

Cserdi polgármestere nagyon hálás a VisFontis által nyújtott adományért, hiszen a községben élő családoknak nincs pénze iskolatáskát venni iskolakezdő gyermekeiknek. A szép tarka iskolatáskák láttán a gyerekek még inkább lelkesek és alig várták mai első napjukat az iskolában.

 

A képeken az ajándékátadás megható és egyben vidám pillanatai, valamint a gyerekek óriási öröme látható.

 

Sikeres iskolakezdést kívánunk!