Egy hétvége a Schielleiten-i sportközpontban

 

A VisFontis egy nagyvonalú kirándulási utalványt kapott privát adományozóitól, amely a Steiermarkban található sportközpontba szólt.

A kirándulásra a múlt hétvégén került sor: 8 gyerek (6 lány 10 és 14 éves kor között és 2 fiú 14 és 16 év között), valamint az SOS Kinderdorf Pinkafeld két gondozója elindult a hosszú hétvégére a Schielleiten-i sportközpontba.
A résztvevőket lenyűgözte a sportolási lehetőségek hatalmas kínálata, strandröplabda, könnyű atlétika, trampolin, mászócsarnok, tenisz, asztali tenisz, kosárlabda, akadálypályák, stb.

„Egy focipálya tökéletes gyeppel, az ember úgy érzi magát mint egy profi,” mesélte lelkesen az egyik fiú, „és még boxring is van. Nagyon izgalmas volt egy boxringben állni.”
 

A fiúkat leginkább a tramoplin nyűgözte le. Itt megmutathatták mire képesek. A lányok sok időt töltöttek el az akadálypályákon, ahol a koordinációs képességeiket élesíthették.

A sportos programon kívül a Stubenbergsee-hez is tettek egy kisebb kirándulást.

A szállásról, az ellátásról és magáról a sportközpontról csak lelkes szavakkal nyilatkoztak. A Kinderdorf vezetője, Marek Zeliska például ezt mondta: „Ez egy nagyon szép és aktív hétvége volt, a gyerekek sok sportolási lehetőséget kipróbálhattak és elfelejthették a mindennapi gondokat. Köszönjük a VisFontis barátainak ezt a csodálatos ajándékot.”