„Csak az tud adni, akinek van!”

 

Akkár mottóként is érthetjük Bogdán László szavait, aki valóban a fenti kijelentés alapján éli az életét. „A jóság nem kerül pénzbe, mi mégis sokszor azzal fukarkodunk, ami igazán fontos,” mondja a polgármester. Gyermekként ő is megélte a nélkülözés nehéz időszakait, polgármesterként viszont egy olyan falut varázsolt az egykor munkanélküliség sújtotta Cserdiből, amely már maga is képes adományokkal segíteni a rászorulókat. „A hét adventi története” elnevezésű rovatunkban ezúttal a polgármester segédakcióiról, valamint a Cserdiben zajló adventi készülődésekről számolunk be. 

Bogdán László küldetésének érzi, hogy segítsen, ahol csak tud, ezért karácsony közeledtével is számos adományt oszt szét, többek között a pécsi gyermekotthonban és a Pécsi Irgalmasrendi Kórházban számos élelmiszercsomagot szállított. Továbbá azt tervezi, hogy még az idén közösségi főzést szervez a pécsi hajléktalanok számára.

 

A falujában élők sorsát lelkén viseli és rendkívüli feladatának érzi, hogy szebbé és izgalmassá tegye számukra a karácsonyi készülődést. Gondoskodott arról, hogy a gyerekek csizmácskája ne maradjon üres december 6-án, hiszen Cserdibe is ellátogatott a Télapó és apró ajándékokat osztott szét a gyerekek között, akik köszönetképp elszavaltak neki egy-egy versikét. Gyermekeik csillogó szeménél pedig a szülőknek sem kellett nagyobb boldogság.

 

Bogdán László hisz a közösen eltöltött idő közösségformáló erejében, ezért a következő hétvégére adventi vásárt szervez a falu lakóinak. A templom előtti téren felhangzó zongoraszó, az asszonyok által közösen sütött kalácsok, a meleg forralt bor mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a Cserdiek álélhessék a karácsony varázsát.

 

Hiszen a boldogsághoz nem kell drága ajándék, a közösen eltöltött pillanatok a legértékesebbek!