Az értéktudat jegyében a romániai Borzontban

A romániai Indesertus Egyesület a VisFontis új projektpartnere, amely együttműködik a VisFontis egy másik projektpartnerével, a Remény kis emberei egyesülettel. Az Indesertus hátrányos helyzetű romániai gyerekek és fiatalok támogatásával foglalkozik.  

A VisFontis támogatásával az egyesület két nyári tábort szervezett a Hargita megyei Borzontban összesen 80, 5 és 19 év közötti gyermekotthonban élő gyermek részére. A program célját világosan megfogalmazták. Meg kell erősíteni ezeknek a nehéz családi körülményekből származó gyerekeknek és fiataloknak az értéktudatát. Közvetíteni kell számukra, hogy nehéz helyzetük ellenére értékes emberek.

A résztvevők közti nagy korkülönbség miatt a tábort két turnusban bonyolították le. Az értékesség témáját a résztvevők korának megfelelően különböző módon dolgozták fel. A 13 és 19 év közötti fiatalokat beszélgetések és előadások által vezették be a témába. A kisebbek, 5 és 12 év közöttiek pedig játékos formában, meséken és történeteken keresztül ismerkedhettek meg a témával.

Erdély csodaszép vidékét közös túrákon, a parajdi tóban való fürdőzéssel, valamint a székelyek szent hegye, a Hargita meghódításával fedezték fel. Az esti tábortüzek, a közös imák és énekek mind hozzájárultak a tábor kellemes hangulatához.

Nagyon örülünk, hogy néhány felhőtlen nappal ajándékozhattuk meg a tábor résztvevőit.  

 

1/5