A kismartoni Irgalmasrendi Kórház és a VisFontis sikerekes együttműködése


A kismartoni Irgalmasrendi Kórház a 2015-ben általa szervezett ádventi vásárból származó bevétel egy részét, 2.200 euró értékű összeget adott át a VisFontis elnökének, Ottrubay Ágnesnek. A VisFontis pedig projektpartnerét, az Egyesület a Remény Kis Embereiért nevű szervezetet támogatta a nagyvonalú adománnyal.


Az Egyesület a Remény Kis Embereiért alapítója, Szűcs Balázs atya az „István, a király“ c. rockopera előadás felkészítő táborának megszervezésére használta fel az adományt.

A 10 napos felkészítő tábor az erdélyi Csíkszeredában került megszervezésre. A Kárpát-medence 4 különböző országából érkező, többségében hátrányos helyzetű összesen 200 táncos és 20 szólóénekes az intenzív próbák után több mint 8.000 nézőt varázsolt el a kultikus előadással.  

Szűcs Balázs atya és a tábor résztvevői egy csodaszép fotókollázzsal köszönték meg ezt a lehetőséget, amelyet Ottrubay Ágnes és Carla Schmirl adott át a kismartoni kórház vezetőjének, Robert Mauernek, valamint a Pasztoriális Tanács elnökének, Bettina Hanelnek.