Csanád, a fiatal zongorista!


A VisFontis lehetővé tette, hogy a zenészpalánta, Barbarics Csanád hozzájuthasson egy zongorához. Ottrubay Ágnes 2016. szeptember 30-án adta át a zongorát Budapesten, a Snétberger Zenei Tehetség Központ diákjai koncertjének alkalmával.

Csanád szintén a Snétberger Zenei Tehetség Központ diákja és rendkívül tehetséges zongorista. Csodálatos játékával a VisFontis tavalyi október 9-i gálaestjén az Esterházy-kastély Haydn termében is lenyűgözte a közönséget. Különleges tehetségére az est több vendége is felfigyelt és támogatásukkal hozzájárultak ahhoz, hogy Csanád egy zongorát kaphasson, hogy egy saját hangszeren folytathassa zongoratanulmányait.

Végül több segítő szándékú ember közreműködésével sikerült megvalósítani egy nagyon jó minőségű Steinway & Sons zongora megvásárlását. A zongora hatalmas segítséget jelent Csanád további konzervatóriumi tanulmányai, valamint a versenyekre és a fellépésekre történő felkészülése során.

A hangszer néhány nappal ezelőtt megérkezett a Barbarics család otthonába. Természetesen Csanád rögtön leült kedvenc hangszeréhez, hogy eljátssza az első taktusokat. „A hálámnál, melyet nem is tudok igazán szavakba önteni, csak Csanás öröme nagyobb!” írja Csanád édesanyja hozzánk intézett köszönőlevelében.

 

Az ilyen hálás szavak rendkívüli örömet jelentenek számunkra és reméljük, hogy Csanád a továbbiakban is számos csodaszép dallammal ajándékozza meg közönségét.