Pannon ifjúsági szimfóniazenekar – A komáromi intenzív próbanapok után zárókoncert az Esterházy-kastély Haydn termében 2017. 07.21-én

Immáron harmadszor találkoznak a fiatal ausztriai, magyarországi, szlovákiai, romániai és horvátországi zenészek az „ÖSSZHANG 2017” elnevezésű zenekari projektben. A projekt célja, hogy a pannon térségből származó fiatal zenészeknek lehetőséget nyújtson arra, hogy magas művészi szinten zenélhessenek együtt és egyénileg fejlődjenek. 

 

Az „ÖSSZHANG 2017” projektnapjait a VisFontis támogatta. Összesen 40 16 és 24 év közötti fiatal vett részt a szlovákiai Komáromban 2017. úlius 12. és 22. között megrendezett intenzív próbanapokon, valamint a személyiségfejlesztő kiegészítő programokon. „Nagyon hálásak vagyunk a VisFontis Egyesületnek, hiszen ez a támogatás 16 Magyarországról és Romániából származó fiatal szármára tette lehetővé a projektben való részvételt. Így lehetőségük nyílt arra, hogy ismereteket és tapasztalatokat szerezzenek, melyeket hazavihetnek magukkal és szülőhazájukban továbbadhatnak”, köszönte meg a támogatást a projekt vezetője, Katarina Budimaier.

„Nem elég jól zenélni, egy zenésznek tudnai kell reprezentálni a kultúrát és saját magát is. Éppen ezért az intenzív próbák mellett a kommunikációt és a személyiségfejlődést is nagyon fontosnak tartjuk. Hiszen a zenészek egyben a kultúra hordozói is” mondta Katarina Budimaier.

A VisFontis munkatársa, Brigita Ősziová látogatást tett a komáromi projekttáborban, figyelemmel kísérte a próbákat és személyesen is megismerkedett a fiatal tehetséges zenészekkel. Levente (20) így mesélt: „Másodszor veszek részt ebben a projektben. Annyira jó volt tavaly, hogy idén semmiképpen sem akartam kihagyni.”

Henrietta (21) lelkesen mesélt a projektnapokról: „Olyan sok embert megismertem. Sokat tanulunk egymástól és a karmesterektőlé. Megtiszteltetés, hogy itt lehetünk és együtt dolgozhatunk velük. Mindannyian azt szeretnénk, ha a projekt a jövőben is folytatódna.”

1/5