A cserdi termelői piac és vendéglátás


A VisFontis delegációjának igazán szívélyes fogadtatásban volt része az augusztus végén Cserdiben, Ottrubay Ágnes vezetésével tett látogatása során.


A polgármester, Bogdán László intézkedéseinek és kitartásának köszönhetően az elmúlt években Cserdire a növénytermesztés felvirágoztatása jellemző. A nagyüzemi zöldségtermesztésben nagyon sok cserdi lakos dolgozik, amely hozzájárult a munkanélküliség csökkentéséhez. A gondos munkával ápolt és termesztett zöldségeket eladják a termelői piacon, többek között egy saját terméket is létrehoztak „Lasipe” néven, de a terményekből tipikusan cserdi ételeket is készítenek, mint pl. a cserdi cigánylecsó.


 


 

A VisFontis delegációjának volt szerencséje megkóstolni cserdi tipikus ízeit és ételeit, kipróbálhatták milyen csípős a „cserdi cigánylecsó”. Ezen kívül a termőföldeken is tartottak egy kis terepszemlét és leszögezhették, hogy a cserdiek nagyon jó munkát végeznek.

 

A képeken található finomságok láttán efelől nincs kétség!Köszönjük szépen a vendéglátást, hasznos munkát és gazdag termést kívánunk!