Karácsonyi étel a bódvalenkei családok számára!!

 

A hét adventi története  elnevezésű „rovatunkban” elsőként Pásztor Eszter Bódvalenkét támogató projektjével foglalkozunk, aki már évek óta a lelkén viseli a nélkülöző családok, gyerekek sorsát.

 

Az évek során szép sikereket értek el Bódvalenkén, támogatások híján azonban egyre több lett a kudarc, nem létesültek munkahelyek és maradt a nyomor. Nagy örömet jelent, hogy a bódvalenkei gyerekek iskolába járnak, ami egyben azt is jelenti, hogy meleg ételhez jutnak, amire otthon nincs lehetőségük.

Az egyre közeledő téli szünet számukra azonban korántsem a szórakozásról szól. Ez az időszak különösen nehéz a munkanélküliségtől sújtott faluban, ezért rendkívüli szükség van a jótevők segítségére, hogy a gyerekek karácsonya ne korgó pocakkal teljen. Pásztor Eszter kezdeményezése, a „Karácsonyi ételgyűjtő akció” rendkívüli elkötelezettségről nyújt tanúbizonyságot. „Két világot ismerek, a ragyogó karácsonyi világon kívül létezik az a világ, amelyben a családok számára nem számít természetesnek a meleg étel és amelyben a gyerekek éhesen térnek nyugovóra,” mondja Pásztor Eszter. „A gyűjtőakció keretén belül az adományokból élelmiszercsomagokat állítunk össze, hogy ezzel segítsük ennek a kritikus két hétnek az átvészelését.”

 

A VisFontis támogatja a „Karácsonyi ételgyűjtő akciót”. Minden adományt, amely „Bódvalenke” megjegyzés alatt a számlánkra érkezik, 1:1 továbbítunk a bódvalenkeiek számára. Tegyük szebbé a bódvalenkeiek karácsonyát! 

1/2