A könnyed német tanulás – „Christiane néni” újra Cserdiben


Christiane Schröck májusban egy hetet töltött Cserdiben, hogy a német nyelv tanulásában segítse a gyerekeket. A szomszédos településen, a bükkösdi iskolában tartott német nyelvtanfolyamot, délutánonként pedig Cserdiben korrepetálta a gyerekeket. A tanulás mellett persze a játék sem maradhatott el, a gyerekek imádták a játékos német órákat és nagyon megszerették Christiane-t. Kicsit sem okozott gondot számukra, hogy Christiane nem beszél magyarul, tökéletesen megértették egymást.

Amikor augusztus végén VisFontis elnöke, Ottrubay Ágnes Cserdibe utazott, hogy a szeptemberi tanévkezdés alkalmából iskolakezdő csomagokkal segítse Cserdi szorgalmas diákjait, Christiane Schröck is elkísérte őt, hogy meglátogassa „gyerekcsoportját”.

Hatalmas volt a viszontlátás öröme a gyerekek és Christiane részéről egyaránt. A gyerekek szinte el sem akarták engedni kedvenc német tanárnőjük kezét és büszkén bizonygatták, hogy milyen jól kamatoztatták a tőle tanultakat.

 

Az eseménydús nap végén a gyerekek az ajándékok mellett új élményekkel gazdagodva búcsúztak el látogatóiktól, de nem kell sokat várniuk, hogy újra láthassák „Christiane nénit”, hiszen ősszel újra Cserdibe látogat, hogy a gyerekek német tudását fejlessze.