A Cserdi gyerekek hálaajándéka és üdvözlete az NMS Theresianum diákjai részére


A VisFontis és az NMS Theresianum Eisenstadt közös „Diákok segítenek diákoknak” akciója egy sikeres együttműködéssé nőtte ki magát.

A Theresianum vezetősége az éves iskolai koncert bevételét a VisFontisnak adta át és az iskola diákjaival együtt a „Diákok segítenek diákoknak” akció keretén belül iskolakezdő csomagokat készített elő az idei tanévkezdés alkalmából a Cserdi gyerekek számára. A Cserdiben élő gyerekek nagy örömmel fogadták az iskolakezdő csomagokat. Szerették volna valahogyan meghálálni ezt a hatalmas és szívélyes segítséget, ezért egy szép fotokollázst készítettek a Theresianum diákjai számára, melyhez egy személyesen aláírt levelet is csatoltak. A levelet a VisFontis tiszteletbeli segítőjének, Christiane Schröcknek adták, aki októberben egy hetet töltött Cserdiben és német órákat adott az ott élő gyerekeknek.

 

Miután hazautazott Cserdiből, Ottrubay Ágnessel, valamint Carla Schmirllel együtt meglátogatta a Theresianum diákjait a 4C-ben és átadta nekik a Cserdiből érkezett ajándékot.

A tanulók nevében az osztályelnök, Leonie vette át a fotókollázst és a levelet. A diákok nagyon örültek az ajándéknak és nagy érdeklődéssel hallgatták Christiane Schröck élménybeszámolóját a cserdi diákokról. Egy filmet is megnéztek, aminek segítségével jobban megismerhették magyarországi diáktársaikat és jobban megérthették az ottani életkörülményeket.

 

Egy nagyon érdekes és kellemes délelőtt volt ez, a Theresianum igazgatója, Johannes Pachinger, az iskola tanárai és diákjai körében.Köszönjük szépen a támogatást és a VisFontissal való együttműködést és nagyon örülünk a további közös munkának!