A „Harmónia“ iskolai kórus nyárköszöntő koncertje az új fellépőruhákban és az új pódiumon

 

A VisFontis támogatásban részesítette a Kőbányai Szent László Általános Iskolában működő „Tanulóink Jövőjéért Alapítványt”. A támogatásnak köszönhetően 50 darab újfellépőruha készülhetett el a kórustagok számára, valamint egy új pódium. Mindezzel a június 3-án megrendezett nyárköszöntő koncertjükön debütálhattak. A közönség soraiban ott volt tiszteletbeli munkatársunk, Schneider Erika is és boldogan mesélt nekünk a vidám hangulatú koncertről.

 

Az általános iskola évente megrendezésre kerülő nyárköszöntő koncertje során a diákoknak lehetősége nyílik arra, hogy a széles közönség előtt bemutathassák ismereteiket, fejlődésüket és az elmúlt iskolaévben elért eredményeiket. A diákok és vezetőjük, Hajsrekker Krisztina ezúttal rendkívül izgatottak voltak a felkészülés alatt, hiszen most nem csupán gyönyörűszép hangjukat, hanem az új fellépőruhákat is megmutathatták. Izgalmuk azonban rögtön elmúlt, amikor az új ruhákban a közönség elé léptek. A lányok és a fiúk büszkén álltak az új pódiumon. Így az éneklés is könnyebben ment.

 

Az előadott zeneművek listája nagyon sokrétű, többek között olyan ismert magyar zeneszerzők műveit adták elő, mint Bartók Béla vagy Kodály Zoltán. Ez alkalommal is lágyan csengő dallamokkal örvendeztette meg a közönséget a harangjátékosok csoportja, akiknek a VisFontis októberi gálaestjén az eisenstadti Esterházy kastély Haydn-termében is volt lehetőségük bemutatkozni.

 

A fiatal énekesek külön kívánságára a koncert végén előadhatták kedvenc dalukat is, az „Üszküdárát”, ami egy kortárs zeneszerző, Daróci Bárdos Tamás műve. „A diákok olyan odaadással, olyan ütemesen és lelkesen énekelték ezt a művet, egyértelműen érezhető volt, hogy ez a nagy kedvencük. A dal csodaszép és vidám lezárása volt a nyárköszöntő koncertnek.” – mondta Schneider Erika.

 

Hasonlóan vidám hangulatú nyári szünidőt kívánunk a diákoknak és vezetőjüknek, az új tanévben pedig sok sikeres fellépést az új ruhákban.