Egy sportos nap Cserdiben!


Ottrubay Ágnes, a VisFontis alapítója és elnöke március 22-én ismét ellátogatott Cserdibe. Egy csodás nap volt ez, tele új találkozásokkal és mély érzelmekkel. Az összetartozás, a pozitív szellemiség és életvitel az egész községben érezhető volt.

 

A Dél-Magyarországi község példaértékű közösségi változáson ment át az elmúlt években, amely legfőképpen tenni akaró polgármesterüknek, Bogdán Lászlónak köszönhető. Felvirágoztatták a mezőgazdaságot és azon igyekeznek, hogy lerombolják a cigányokkal szemben támasztott előítéleteket.

 

A községnek van egy judocsapata gyerekek és fiatalok számára. A Vis Fontis segítséget nyújtott abban, hogy a cserdi gyerekek profi felszereléssel judózhassanak. A kis judokák karácsony előtt kaphatták meg új judofelszerelésüket és azóta még lelkesebben edzenek egy tapasztalt és neves edző Szabó Ferenc, a nemzet edzője felügyelete alatt.

 

Március 22-én egy házi bajnokságot rendeztek Cserdiben, ahol a judokák hazai terepen is bemutathatták judo-ismereteiket és ahol több mint hatvan lelkes sportoló mérettette meg magát. Ottrubay Ágnes nagy örömmel vett részt ezen az eseményen és csodálattal figyelte a judósok fejlődését, lendületét és győzni akarását: „Lenyűgöző látni a gyerekek hatalmas lelkesedét és azt, hogy a sport ekkora örömöt szerez számukra!”

 

A képek magukért beszélnek, csillogó szemű, mosolygós gyerekek és egy vidám környezet! Örülünk, hogy személyesen is ott lehettünk és nagyon várjuk a következő találkozást!
 

Judo-Club Cserdi