Egy felejthetetlen nap Poroszlón

Az „Inner Wheel Club Nordost Wien” nagyvonalú támogatása által a VisFontisnak sikerült egy újabb kívánásgot teljesíteni és ismételten mosolyt varázsolni a gyerekek arcára.


A VisFontis egy 3000 € értékű adományt kapott az Inner Wheel Club Nordost Wien tagjaitól és az adomány összegét magyarországi projektpartnerének, az Igazgyöngy Alapítványnak továbbította. Az adománynak köszönhetően az alapítvány idén is megszervezheti a hagyományos év végi kirándulást a legjobb iskolai eredményeket elért diákok számára.

6 településről összesen 160 diák vehet részt az egynapos kirándulásokon. Elsőként a komádi diákok utazhattak el Poroszlóra és a kirándulásról már képeket is küldtek nekünk. A diákok egy élményekkel teli napot tölthettek el a poroszlói Ökocentrumban. A képek magukért beszélnek – ragyogó arcok, kíváncsi tekintetek, rengeteg új élmény és találkozás egy gyönyörű környezetben.

Poroszló a Hevesi-síkon fekszik Magyarország északi részén és a Tisza térségében az ökoturizmus központjának számít. Az Ökocentrumban megtekinthetők a Tisza természeti kincsei, gazdag növény-és állatvilága, valamint Európa legnagyobb édesvízi akváriuma. A diákok nagy sétákat tettek az ökocentrumban, jobban megismerkedhettek a térség vízi világával és jókat játszhattak a nagy játszótereken. Különösen izgalmas kaland volt számukra a tutajozás. Egy igazán csodás és felejthetetlen nap volt ez!

Még további három kirándulásra kerül sor, két alkalommal Nyíregyházára, valamint egy alkalommal Poroszlóra. Kellemes időtöltést kívánunk és izgatottan várjuk a további képeket!