Egy nagyvonalú adomány, amely mosolyt varázsol a diákok arcára


A VisFontis egy 3.000 € értékű adományt kapott az Inner Wheel Club Wien Nordost tagjaitól. Az egyesület vezetője, Ottrubay Ágnes és Carla Schmirl nagy örömmel vették át az adománycsekket. A jelentős összegnek az Igazgyöngy Alapítvány örülhet.

Az Igazgyöngy Alapítvány a VisFontis választott partnerszervezeteinek egyike. Az alapítvány egy délutáni művészeti iskolát működtet. Alapítója L. Ritók Nóra néhány kívánsággal fordult a VisFontis felé, amelyek megvalósításához anyagi támogatásra lenne szükségük. Mi pedig kiválasztottunk ezekből egy projektet, amely lehetővé teszi a szegény körülményekből származó gyerekek számára, hogy egy rövid időre kiléphessenek sivár környezetükből és bővíthessék látószögüket.

Az alapítvány életében hagyománynak számít, hogy minden évben szerveznek egy kirándulást, amelyen a legjobban teljesítő diákok vehetnek részt. Ez rendkívül motiváló és ösztönző hatással bír a gyerekekre, hiszen tudják, hogy jó teljesítményükért jutalomban részesülnek. Az idei kirándulás megszervezése anyagi keretek híján kérdéses volt, ennek a nagyvonalú támogatásnak köszönhetően viszont 2016 júniusában 6 településről összesen 160 diák vehet részt a kiránduláson. Az úticél Poroszló és Nyíregyháza, ahol a gyerekek az állatkertet és a helyi múzeumot látogathatják meg.


Az Inner Wheel Club és barátai egy felejthetetlen élményt ajándékoznak a gyerekeknek.Óriási köszönet érte!