Palásti Gergő és fagottja - A VisFontis támogatja a Snétberger Zenei Tehetség Központ végzős diákját

 

Palásti Gergő egy tehetséges fiatal zenész Magyarországról, aki a Snétberger Zenei Tehetség Központ végzős diákja. Már nagyon korán felfedezte magában a zene szeretetét és azt is tudta, hogy fagotton szeretne játszani.

Gergő a diákévei alatt a Snétberger Zenei Tehetség Központnál, a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában illetve a pécsi főiskolán, melyet 2013-ban sikeresen elvégzett, az intézmények kölcsönhangszerén játszhatott.

A fiatal zenész elhatározta, hogy folytatni szeretné zenei karrierjét. A VisFontis elnöke Ottrubay Ágnes megismerhette Gergőt az egyik fellépése alkalmával, ahol személyisége és játéka már az elejétől kezdve lenyűgözte. Amint a nehézségekről értesült, minden követ megmozgatott, hogy Gergőnek saját hangszere legyen, ami egy profi zenei karrierhez elengedhetetlen.

A fáradozás meghozta gyümölcsét: köszönhetően egy nagylelkű támogatónak, Gergő már a saját fagottján játszhat. Néhány napja Gergő megcsillogtathatta tehetségét az ismert zenész Ferry Janoska előtt is, aki szintén a VisFontis vezetőségi tagjai közé tartozik. „A zenéje mély benyomást tett rám, jó teljesítményeket hallottam. Az út a profi zenei karrier felé még hosszú és kemény. Biztos vagyok benne, hogy Gergőnek kemény munkával és következetes gyakorlással sikerülhet.“ Mondta Ferry Janoska a meghallgatást követően.

 

A Snétberger Zenei Tehetség Központ fiatal roma zenészek képzését segíti, hogy a jövőben egy sikeres zenei karriert tudjanak felépíteni. A mentorok ismert és kiváló zenészek.